Misterele naturii

 In primul rand, va voi vorbi in acest articol, despre unul dintre cele mai ciudate fenomene intalnite pe Terra.
Triunghiul Bermudelor (în engleză "The Bermuda Triangle"), cunoscut și sub numele de "Triunghiul Diavolului", este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colțuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico și Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic. Suprafața cuprinsă este de circa 1.2 milioane km². Există unele speculații cum că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariții ale unui număr mare de vase și aparate de zbor, activități paranormale în care legile fizicii sunt date peste cap, puse inclusiv pe seama ființelor extraterestre.
 
În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite și alte agenții citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase și avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii. Multe din așa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atât de misterioase sau neobișnuite la o examinare mai amănunțită, conținând erori și fabricații care în multe cazuri au circulat și recirculat timp de zeci de ani.
 
Aici va prezint cateva mistere, pana acum nerezolvate in acest triungi al diavolului:
1. Pe 28 decembrie 1948, căpitanul Robert Lindquist a decolat de pe aeroportul San Juan, Puerto Rico, cu alţi doi membri ai echipajului şi cu 29 de pasageri la bord, cu destinaţia Miami. Când s-a apropiat la circa 80 de kilometri de Miami, Lindquist le-a cerut indicaţii de aterizare reprezentanţilor aeroportului, după care n-a mai răspuns la mesajele acestora. Avionul a dispărut şi n-a mai fost găsit niciodată. 
2. Sulphur Queen, un vas cu o lungime de 160 de metri, a fost construit iniţial ca petrolier, însă ulterior a suferit modificări care i-au permis să transporte sulf. Pe 3 februarie 1963, pe când se afla la 370 de kilometri de New Orleans, nava a dispărut pur şi simplu, ca înghiţită de ape. Două săptămâni mai târziu, un fragment dintr-o barcă de salvare, o vestă de salvare şi o vâslă ruptă au fost aduse de apă pe o plajă din Florida. 
3. Cazul USS Cyclops reprezintă cea mai mare pierdere umană suferită de Garda de Coastă a Statelor Unite cu o navă  fără capacităţi de luptă. În martie 1918, nava cu peste 300 de membri ai echipajului a dispărut în timp ce naviga prin Triunghiul Bermudelor. O operaţiune de căutare de amploare a fost declanşată, însă nava n-a mai fost găsită niciodată. 
4. Unul dintre cele mai mari mistere legate de Triunghiul Bermudelor îl reprezintă dispariţia a cinci avioane militare americane pe 5 decembrie 1945, în timpul unei misiuni de antrenament. Piloţii au comunicat prin radio faptul că s-au confruntat cu fenomene misterioase. "Nu putem identifica vestul. Totul e dat peste cap. Nu ne dăm seama de direcţia în care înaintăm. Totul arată ciudat, până şi oceanul". Ultimele cuvinte rostite de un pilot au uluit autorităţile americane: "Ne apropiem de un zid ca de spumă de apă. Ne-am rătăcit complet".
 
Mai jos aveti si un film cu acest mister neelucidat de catre experti, pe care il puteti gasi subtitrat in limba romana   https://www.filmedocumentare.com/triunghiul-bermudelor/  precum si harta cu acest loc misterios de pe pamant.
   
 Iata câteva din caracteristicile acestei zone: 
1) Abundenta foarte mare a speciilor de flora si fauna marina, ceea ce constituie un adevarat ,,El Dorado'' pentru naturalisti; 
2) Fiind departata de orice tarmuri, ea este lipsita de aportul de apa dulce sau de gheata topita, constituind partea cea mai sarata din Oceanul Atlantic (36,5-37 la suta), care el însusi este cel mai sarat dintre oceanele lumii; 
3) Transparenta foarte mare a apelor sale (peste 65 m în adâncime); 
4) S-a descoperit ca aici este unul dintre singurele doua puncte de pe glob unde busola indica nordul geografic si nu pe cel magnetic! 

     Celalalt punct care prezinta aceasta ciudatenie, exact la antipod, este Marea Diavolului, despre care vom mai avea ocazia sa vorbim, si care se afla între Japonia si nordul Filipinelor; 
5) În sfârsit, o stire de la începutul anului 1975, mentioneaza masuratorile facute asupra suprafetei oceanelor de catre satelitul american GEOS-C, lansat la 9 aprilie. Concluzia la care s-a ajuns este menita sa sensibilizeze întreaga lume stiintifica: câmpul magnetic terestru determina o scadere a nivelului apelor cu aproximativ 25 m pe o portiune cu un diametru de circa 200 km în periculoasa Mare a Sargaselor. Vapoarele care circula în aceasta zona sunt fortate - fara a-si da seama - sa patrunda în aceasta ,, vale'' adânca a oceanului, reducându-li-se, din diverse motive, posibilitatile de manevrare.